Visie

Een geslaagd interieur vanuit luisteren, kijken en verrassen

Misschien bent u klant, misschien ook niet. Misschien wordt u klant of bent u enkel nieuwsgierig? Even nieuwsgierig als ik zelf van kindsbeen af was en nog steeds ben, altijd neuzend in interieurmagazines, altijd op zoek naar unieke combinaties. Ik laat me graag verwonderen door de keuze van een kleur, een ongekend materiaal, een sprekende stof, een verrijkende combinatie.... Want dat is waar Certa Idea voor staat. Voor wat eerlijk en authentiek is, wat kwaliteit ademt en op een steeds weer originele manier uitdrukking geeft aan wie u bent en wat uw (t)huis wil zijn. Een huis inrichten, doe ik steeds in dialoog met de bewoners en de ruimtes zelf.

Hoe begint u eraan?

Inrichten begint bij het juiste kleurenpalet, de verlichting en de raamdecoratie. Zij bepalen in grote mate de uitstraling van uw woning, van een ruimte, van uw restaurant of zaak. Pas als deze in overeenstemming zijn met uw behoeftes, uw smaak én met wat de ruimte zelf te bieden heeft, kan ik de  verdere aankleding aanpakken: wat is de ideale opstelling, hoe groot of hoe klein kunnen we gaan, welk meubilair is functioneel én creëert de juiste uitstraling, welke materialen boosten de ruimte, welke decoratie maakt het geheel af, hoe pakken we de verlichting in de verschillende ruimtes aan…

Alles begint bij luisteren en kijken

Het huis en zijn bewoners in hun eigenheid nog een niveau hoger tillen, dat is een notendop mijn filosofie. In de eerste plaats kom ik dan ook luisteren. Luisteren naar wat u zelf wil. Waar houdt u van? Hoe ziet uw dag eruit? Uw weekend? Wie leeft hier? Wat zijn de functies van de verschillende ruimtes? Welke sfeer spreekt u aan? Enzovoort. Aan de hand van die informatie, zal ik ideeën aanreiken en concepten bedenken.

Maar evenzeer het huis en de verschillende ruimtes zelf spreken reeds een eigen taal. Soms vragen ze om aspecten in hun oorspronkelijke vorm of kleur te laten, soms hebben ze nood aan andere materialen, kleuren, accenten.

Een unieke combinatie leidt tot een unieke leefsfeer

Het combineren van de eigenheid van het huis en de behoefte van de bewoners is mijn grootste drijfveer en is tevens de deskundigheid van Certa Idea. Dat vraagt een uitwisseling, een beetje tijd, een goede communicatie en vooral een doorgedreven passie om vanuit jarenlange ervaring een uniek ontwerp te creëren. Karakteristiek voor elke ruimte.

De basisfilosofie vinden we terug in alle ruimtes, zowel in de slaapkamer als in de eetkamer, maar ook het kantoor, het restaurant, de gelagzaal, de hotelkamer, de herberg… Maar in handelszaken speelt natuurlijk de handelsfilosofie, de wetgeving, de veiligheid en de beoogde doelgroep een belangrijke rol.

In functie daarvan, begint de zoektocht naar het juiste kleurenpalet voor vloeren en muren, de verlichting die een ruimte tot zijn recht doet komen, de precieze stoffering die zo bepalend is voor de sfeer en de essentiële accenten die kwalitatief meubilair of verrassende decoratie kunnen teweeg brengen.

Uw interieur zoals u het zelf nooit durfde dromen

Nooit hapklaar, geen sprake van herhaling, maar wel een gedreven enthousiasme om telkens opnieuw de dialoog met de ruimte en zijn bewoners aan te gaan. Om van daaruit tot een meerwaarde in ontwerp, concept én uitvoering te komen. Een interieur dat uitstijgt boven wat u zelf had durven dromen.

 

JASNO SHUTTERS | MARIE’S CORNER | COLECT | VINCENT SHEPPARD | HEATSAIL | SOCIETY | DEDAR | ROMO | ANNA TORFS